Chantal Havekes

Na mijn studie Orthopedagogiek heb ik diverse jaren gewerkt als Orthopedagoog / Gedragskundige bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier heb ik in 2005 de opleiding tot GZ psycholoog (BIgnummer:09065267225) succesvol afgerond. Gaandeweg merkte ik dat mijn affiniteit steeds meer uitging naar individuele behandelingen. In 2014 heb ik daarom de overstap naar een GGZ instelling gemaakt, waar ik nog twee dagen per week werk in Elst en Groesbeek. Ik heb hier ruime ervaring opgedaan in het behandelen van mensen binnen de BGGZ en SGGZ met uiteenlopende problematieken. Tevens maak ik deel uit van een team behandelaren, dat mensen met complexe PTSS klachten behandelt.

In mei 2021 ben ik samen met mijn collega Susan onze praktijk gestart. Mijn affiniteit ligt bij het behandelen van volwassenen vanaf 18 jaar met angst en stemmingsklachten en traumagerelateerde klachten. Ik maak gebruik van diverse behandelmethoden zoals CGT, ACT, maar ook schemagerichte technieken, bijvoorbeeld wanneer klachten voortkomen uit dieper liggende patronen uit de jeugd. Tevens ben ik geschoold in EMDR wat ik regelmatig toepas. Omdat ieder mens anders is, stem ik behandelmethoden af op iemands klacht en persoonlijke behoeften. Het mooie aan dit vak vind ik dat ik mensen mag helpen hun eigen kracht weer terug te vinden en ze een eindje op weg te helpen in het leven, wanneer ze het gevoel hebben vastgelopen te zijn. Ik vind het belangrijk dat mensen zich veilig en vertrouwd voelen bij mij. Openheid, warmte en laagdrempeligheid gecombineerd met humor zijn aspecten, die ik belangijk vind in het contact met mensen en de behandeling.

Susan Noordman

Na mijn studie ontwikkelingspsychologie heb ik 17 jaar gewerkt in een kleine praktijk in Nijmegen (Tijhuis).  Vanaf 2005 ben ik als GZ-psycholoog werkzaam in de BGGZ en SGGZ met kinderen, ouders en jongeren. Als EMDR-practitioner* werk ik met alle leeftijden. Vanaf mei 2021 zijn Chantal en ik onze eigen praktijk in Bemmel gestart; de naam "deNoord" is een ode aan mijn vader.  Ik werk ook voor PuberACT in hetzelfde pand voor de gemeente Lingewaard.

Ik heb affiniteit met angstklachten, hooggevoeligheid en trauma. Vanuit mijn achtergrond heb ik uiteraard affiniteit met de doelgroep jongeren (18-28 jaar). Ik zal in mijn behandelingen extra letten op gebeurtenissen vanuit de jeugd of het gezin van herkomst. Mijn visie is: als je kinderen kunt behandelen, kun je ook volwassenen zien; we zijn immers allemaal kind geweest. Sterker nog: bij problemen zijn we vaak ons "blije kind " kwijt, inclusief onze intuïtie en het vermogen ons hart te volgen. Ik maak gebruik van verschillende behandelmethodes zoals ACT, schematherapie en EMDR, afgestemd op elke unieke client. Humor is bijvoorbeeld een vorm van flexibel denken die erg kan helpen bij angsten en zorgen. Het therapeutische contact is voor mij het belangrijkste element in de behandeling. Net als Chantal wil ik graag een warme, veilige plek bieden waar mensen kunnen stilstaan bij hun gevoelens maar ook hoop ervaren dat je weer regie kunt krijgen over je leven.

* EMDR practitioner is een Europees erkende titel die behaald wordt nadat men de basiscursus Eye Movement and Desensitisation and Reprocessing (EMDR), de vervolgcursus en het supervisietraject inclusief aanvullende scholingseisen heeft doorlopen. Dit houdt in dat je EMDR kunt toepassen in brede zin zowel in leeftijd (4-24) als in soort trauma (seksueel, pre-verbaal), inclusief cliënten met ADHD, autisme of verstandelijke beperking.